Forstå bilens varsellys

Antallet varsellys i dashbordet har økt de seneste årene. Disse kan ofte være forvirrende for nye bobilbrukere. Når det lyser opp som verst i dashbordet tenk først på fargen på lysene. 

Er lampene grønne er det som regel indikatorer på at for eksempel lys eller cruise control er i bruk. Dette er egentlig ikke kritisk for bruken, men nyttig informasjon. Gule lys står for advarsel. Dette kan være alt fra at tåkelysene er skudd på, en feil i ABS-en eller pære som har gått.

Et gult lys i dashbordet betyr at det kanskje er en feil, men at den ikke er kritisk i forhold til kjøringen, men at den må ses på så fort som mulig. Overse et gult lys kan føre til større feil, så hvis den lyser opp, sjekk i håndboken for å se hva det betyr å kom deg til verkstedet så fort som mulig.

Rødt lys derimot, betyr stopp så fort det lar seg gjøre. Disse lyser opp av forskjellige grunner som for eksempel, lavt oljetrykk (risikerer motorhavari), håndbrekket står på (risikerer at overoppheting av bremser), eller lavt nivå på bremsevesken (risikerer at bremsene ikke virker). 

Hvis en varsellampe lyser i bobilen - se hvilken farge den lyser:
Grønn er for informasjon, og betyr at det er ok å kjøre videre. Gul betyr at en feil har oppstått, men den er ikke kritisk så få det sjekket så fort som mulig. Rød står for stop. En feil har oppstatt som kan være seriøs eller sikerhetsrelatert så du kan ikke kjøre. 

Bilens håndbok vil gi en god forklaring på hva hver enkelt varsellys betyr, så les og bli kjent med bilen din. 

Søk her etter et godt tilbud:
Planyo online booking system