Eie eller leie bobil - Fordeler og ulemper

Økonomisk

Rent økonomisk kan det ofte lønne seg å leie i stedet for å eie. Men dette er avhengig av hvor ofte man bruker bobilen. Eier du en bobil har du utgifter til lånet, forsikring, årsavgift, dekk og vedlikehold. Og når du skal selge eller kjøpe ny bobil kommer også verditapet inn i bildet. Skal du kun bruke bobilen i noen uker i ferien samt et par helger lønner det seg økonomisk å leie framfor å eie. Vi har laget to kalkulatorer for å beregne det rent økonomiske.

1. For deg som ikke eier en bobil i dag: Hva kan du kjøpe for beløpet du betaler i leie?
2. For deg som eier bobil: Hvor mye koster bobilen deg per døgn? 

Hva gir deg frihetsfølelsen?

Eie og leie gir frihetsfølelse på hver sin måte. Eier du bilen selv har du frihet til å reise på spontane bobilturer og å innrede bobilen slik du ønsker det selv. Du kan endre stoffet på putene og gardinene og du kan bestemme selv hvor TV-en skal stå. For mange like rett og slett følelsen av å eie tingene selv. 

Leier du bilen slipper man følelsen av å må reise med bobilen i sommeren fordi man har lagt ned så mye penger på en bobil. Er sommeren dårlig i ett år er det bare å la være å leie bobil det året og heller sette seg på et fly sydover. Man har også muligheten til å både ta noen dager her i Skandinavia samt å fly sydover for så å leie bobil der nede. For mange blir det å tilbringe hele sommerferien i en bobil litt for lenge. Da kan det være greit å leie bobil en uke eller to. 

Praktiske fordeler ved å leie og eie bobil

Hvis du leier slipper du å tenke på hvor du skal oppbevare bobilen på vinteren og ellers når du ikke bruker den. Bobilen er ofte for høy til å parkers i garasjen og ikke alle har plass til å parkere den der de bor. 

Eier du bobilen kjenner du den og vet hvordan den fungerer og hvor alt er. Du vet også hvordan du skal kjøre den i ulike situasjoner og kan legge opp kjøringen etter det.

Lei bobil først

Det kan være smart å leie bobil først før du kjøper. Da finner du ut om bobilferier er noe som passer for deg og din familie. Det kan også være greit å teste litt forskjellige typer biler før du kjøper slik at du vet hvilken planløsning du liker best og hvor mange senger du trenger. 

Test deg selv

Vi har laget en test slik at du ser hva som passer deg.